Dorin Recean a fost primit la Palatul Cotroceni de către președintele Klaus Iohannis | România este cel mai mare și important partener economic al R. Moldova

  • 01 Martie 2023 15:31
Dorin Recean a fost primit la Palatul Cotroceni de către președintele Klaus Iohannis | România este cel mai mare și important partener economic al R. Moldova

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere la Palatul Cotroceni cu președintele României, Klaus Iohannis. În cadrul întâlnirii, Recean a reiterat că Republica Moldova și România au relații cu totul speciale – cu fiecare zi mai solide.

România este cel mai mare și important partener economic al Republicii Moldova, iar în cadrul vizitei delegației noastre ne-am propus să aprofundăm acest dialog bilateral.

De-a lungul anilor, domnul președinte Klaus Iohannis a susținut și a ajutat Republica Moldova să depășească provocările cu care s-a confruntat. Ne aducem aminte de ajutorul concret oferit agricultorilor moldoveni afectați de seceta din 2020, dar și sprijinul pentru depășirea consecințelor crizei energetice din această iarnă.

Am menționat la întrevederea cu șeful statului român că suportul și experiența României în procesul de aderare la Uniunea Europeană este de foarte mare ajutor și sperăm să reușim să progresăm cât mai rapid ca să pornim negocierile de aderare la UE și să ne regăsim cât mai curând în marea familie europeană”, scrie pe pagina sa de Facebook, Dorin Recean.

Amintim că prim-ministrul Dorin Recean se află într-o vizită oficială la București.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,09 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău