Dorin Recean a cerut demisia întregii conduceri a Agenției Achiziții Publice

  • 29 Noiembrie 2023 14:50
Dorin Recean a cerut demisia întregii conduceri a Agenției Achiziții Publice

În ședința de Guvern de astăzi, premierul Dorin Recean a cerut și demisia întregii conduceri a Agenției Achiziții Publice.

Purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că, decizia a fost luată în contextul în care, în cadrul Agenției au fost constatate mai multe neajunsuri în procedurile de achiziții publice care nu corespund standardelor europene.

„Există o nemulțumire privind modul în care sunt organizate achizițiile publice, lipsa de transparență, dar și sistemul online nu a fost implementat eficient. Subiectul privind achizițiile publice este obiectul unor monitorizări constante și nu doar din partea autorităților publice, dar inclusiv din partea jurnaliștilor de investigație, care de nenumărate ori au scos în evidență probleme și criterii instituționale care nu corespund cu realitățile implementate standardelor europene în această privință, dar motivul principal este lipsa transparenței și lipsa implementării unui sistem care să genereze o mai mare integritate în procesul de achiziții. Reamintesc că în achiziții publice sunt cheltuiți bani publici, banii fiecărui cetățean iar responsabilitatea acestei instituții este una colosală”, a declarat Daniel Vodă.

Agenția Achiziții Publice este condusă în prezent de Ruslan Malai, care ocupă această funcție din 2016. Potrivit paginii web oficiale, directorii adjuncți ai instituției sunt Valeriu Secaș și Vladimir Vornic. Cei vizați nu au comentat deocamdată solicitarea premierului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău