Dorin Recean a avut o întrevedere cu Dirk Buschle, directorul adjunct al Secretariatului Comunității Energetice

  • 05 Aprilie 2023 11:34
Dorin Recean a avut o întrevedere cu Dirk Buschle, directorul adjunct al Secretariatului Comunității Energetice

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu Dirk Buschle, directorul adjunct al Secretariatului Comunității Energetice. În cadrul dialogului s-a pus accent pe necesitatea diversificării surselor de energie electrică și de gaze, pe tranziția spre energia verde, atragerea investițiilor în acest sector și pe integrarea deplină a pieței de energie a Republicii Moldova în cea europeană, anunță Serviciul de presă al Guvernului.

Premierul Dorin Recean a vorbit despre planul ambițios de a atinge ținta net-zero din punct de vedere al emisiilor până în anul 2030 și despre acțiunile pe termen mediu și lung întreprinse de Guvern în vederea consolidării independenței sectorului energetic și realizării cu succes a tranziției energetice.

„Avem încă multe provocări cărora trebuie să le facem față, dar continuăm să ne concentrăm pe proiecte de extindere a eficienței energetice în instituțiile publice, pe elaborarea unei strategii de tranziție spre energia verde, finalizarea Planului național de energie și climă și pe transformarea Republicii Moldova într-o destinație atractivă pentru investitorii străini. Contăm pe suportul Comunității Energetice pentru a reuși să implementăm cu succes acquis-ul UE în legislația națională, cum ar fi adaptarea legislației privind energia regenerabilă și cea de eficiența energetică”, a subliniat șeful Executivului de la Chișinău, Dorin Recean.

Dirk Buschle a reconfirmat sprijinul Comunității Energetice în procesul de fortificare a infrastructurii energetice și în îndeplinirea aspirațiilor Republicii Moldova de a se alinia legislației europene.

Comunitatea Energetică este o organizație internațională fondată în anul 2005. Aceasta reunește țările membre ale UE și state ca Albania, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Georgia, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia și Ucraina, cu scopul de a crea o piață integrată a energiei paneuropene.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău