Dorin Damir, achitat în dosarul de șantaj și amestec în urmărirea penală, în privința fondatorului unei companii imobiliare din R. Moldova

  • 31 Ianuarie 2023 12:45
Dorin Damir, achitat în dosarul de șantaj și amestec în urmărirea penală, în privința fondatorului unei companii imobiliare din R. Moldova

Dorin Damir, finul de cununie al fostului lider PDM Vladimir Plahotniuc, a fost achitat în dosarul de șantaj și amestec în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală, în privința fondatorului companiei imobiliare Pro Imobil, care-l acuza pe Dorin Damir, în vara anului 2021, de o presupusă implicare în „atacul raider din 2017” împotriva companiei sale. Hotărârea a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, la sfârșitul lunii decembrie 2022 și a fost publicată marți, 31 ianuarie 2023, scrie Ziarul de Gardă.

Magistrații au examinat în ședința de judecată cauza, prin care, la data de 02 iunie 2021, Damir Dorin l-ar fi șantajat pe Vladislav Musteață, fondatorul companiei „Pro Imobil”, prin intermediul avocatului, cu amenințări de răfuială fizică împotriva sa și a familiei acestuia, pentru ca să-și retragă plângerea și pretențiile împotriva sa: „Fiind audiat în ședința de judecată, inculpatul Damir Dorin, vinovăția în fapta lui imputată nu a recunoscut-o și a explicat instanței că, pe Musteață Vladislav nu-l cunoaște personal și nici nu s-au întîlnit vreodată”, potrivit sentinței.

„(…) Instanța apreciază că faptele imputate inculpatului Dorin Damir nu întrunesc elementele infracțiunii prevăzută de art. 189 alin.(1) Cod penal – șantajul, adică cererea de a săvârși alte acțiuni cu caracter patrimonial, amenințând cu violență persoana și rudele acesteia, precum și a infracțiunii prevăzută de art. art. 303 alin.(2) Cod penal- amestecul în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală, adică amestecul, sub orice formă, în activitatea organelor de urmărire penală, cu scopul de a împiedica cercetarea rapidă, completă și obiectivă a cauzei penale nr.*, motive pentru care instanța va achita inculpatul pe ambele capete de învinuire”, potrivit Hotărârii Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucanim, scrie sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău