Dorin Chirtoacă rămâne în arest încă 30 de zile: „Demersul procurorului este același text. S-a schimbat doar data”

  • 11 Septembrie 2017 18:15
Dorin Chirtoacă rămâne în arest încă 30 de zile: „Demersul procurorului este același text. S-a schimbat doar data”

Magistrații Judecătoriei Chișinău, cu sediul Buiucani, au prelungit în această seară, să cu 30 de zile arestul la domiciliu al primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă. De asemenea, magistrații au respins cererea lui Dorin Chirtoacă de a părăsi teritoriul Republicii Moldova pentru a participa la Congresul Puterilor Locale. Magistrații au respins și cererea avocaților de a-l recuza pe procurorul care instrumentează cazul, Dumitru Robu.

Acuzatorul de stat, Dumitru Robu, a declarat presei că au cerut prelungirea mandatului pentru că există riscul ingerinței în examinării cauzei penale, precum și riscul de a comite noi infracțiuni și cel al eschivării.

Referindu-se la cererea lui Dorin Chirtoacă de a participa la Congresul puterilor Locale, avocatul acestuia, Gheorghe Malic, a declarat că respingerea cererii va știrbi din imaginea Republicii Moldova.

Dorin Chirtoacă a subliniat că  procurorii nu au adus niciun fel de probe noi în dosar care să-l mențină în arest la domiciliu.

„Demersul procurorului este același text. S-a schimbat doar data. Este unul și același text, aceleași cuvinte, aceleași virgule, aceleași sublinieri. Este și același număr de pagini. Asta înseamnă că domnul procurorul a modificat doar datele și dată la printer. Este trasă la xerox, e aceeași hârtie. Ce fel de probe, motive sau circumstanțe noi? Faptul că a schimbat data? Mă îndoiesc că asta înseamnă probe noi”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Săptămâna trecută, procuratura a anunțat că Dorin Chirtoacă ar putea fi cercetat într-un nou dosar în care este bănuit că ar fi prejudiciat bugetul municipiului Chișinău cu peste 66 de milioane de lei, deoarece la executarea titlurilor judecătorești privind acordarea spațiului locativ unor angajați ai organelor de drept, Primăria a decis să le acorde acestora compensații bănești în loc de locuințe.

Dorin Chirtoacă susține că ambele dosare sunt ilegale și că nu se consideră vinovat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău