Dorin Chirtoacă: Prin referendum, oamenii au dat o lecție clasei politice

  • 24 Noiembrie 2017 08:44
Dorin Chirtoacă: Prin referendum, oamenii au dat o lecție clasei politice

Prin referendumul care a avut loc în municipiul Chișinău, locuitorii capitalei au dat o lecție întregii clasei politice și semnalul să plece de la guvernare. Declarația a fost făcută de primarul suspendat al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune ProTV Chișinău, transmite IPN.

Dorin Chirtoacă spune că oamenii au dat un semnal că nu doresc să trăiască în frică și nu vor ca lucrurile să le fie dictate, dar își doresc să aleagă oamenii care să îi reprezinte. Totodată, în ceea ce-l privește, Dorin Chirtoacă a menționat că absența masivă de la referendum înseamnă un vot de încredere oferit lui, al patrulea vot de încredere începând cu anul 2007. „Știu sigur că în 2007 oamenii m-au votat pentru că m-au văzut diferit față de ceilalți, apoi în 2011 și 2015. Faptul că am primit trei mandate la rând din partea oamenilor, este o mare generozitate. Faptul că s-au solidarizat în 2017, ținând cont de tot ceea ce se întâmplă în ultima perioadă, cu dosare penale, cu acuzații, cu bătaie de joc, asta înseamnă că oamenii au bun simț, au înțeles că peste noapte lucrurile nu se schimbă și au apreciat toate eforturile și rezultatele pe care le-am atins”, spune primarul suspendat.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, acest referendum a fost ilegal și o farsă a Partidului Socialiștilor. Primarul consideră că nu pot fi organizate niciun fel de alegeri când persoana este suspendată din funcție.

Referendumul pentru demiterea primarului general suspendat Dorin Chirtoacă a avut loc duminică, 19 noiembrie. Scrutinul nu a fost validat pentru că la urnele de vot s-au prezentat 17,54% din alegătorii înscriși pe listele electorale, iar pentru validarea plebiscitului se cerea o prezență de minimum 33,3%.

Dorin Chirtoacă a fost reținut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, iar acum zece zile a fost plasat sub control judiciar. Edilul este învinuit de corupere pasivă, acceptarea și primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini și a grăbi îndeplinirea unei acțiuni. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău