Dorin Chirtoacă | Flacără unirii trebuie să rămână aprinsă până va deveni curent majoritar

  • 27 Martie 2019 16:54
Dorin Chirtoacă | Flacără unirii trebuie să rămână aprinsă până va deveni curent majoritar

Flacără unirii trebuie să rămână aprinsă până va deveni curent majoritar. Este declarația președintelui Partidului Liberal lui Dorin Chirtoacă, care împreună cu colegii și cu simpatizanții formațiunii au marcat astăzi 101 ani de la unirea Basarabiei cu România.

Liberalii au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și au mers și la Cimitirul Central din strada Armenească, unde sunt înmormântați membri ai Sfatului Țării care au votat unirea în 1918, transmite IPN.

„În 101 ani noi am avut de înfruntat mai multe regimuri, regimul țarist, bolșevic, regimul lui Voronin și, respectiv, acum regimul lui Plahotniuc-Dodon. Sunt regimuri care au stat în calea libertății noastre, demnității noastre, democrației noastre și a prosperității noastre. Avem de luptat mai departe pentru că lupta pentru care s-au jertfit cei din Sfatul Țării să dea roade pozitive”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Liberalul a mai spus că, din 1918 până acum, au existat și „oameni cu conștiință națională, care au dus flacăra românismului, și au adus-o până în 2019”. „Este nevoie ca această flacără să rămână aprinsă până va deveni un curent majoritar în societate, cel unionist”, a menționat Dorin Chirtoacă, chemând la unitate toate forțele unioniste.

De dimineață și pe tot parcursul zilei, în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Grădina Publică, membrii și simpatizanții PL împart panglici tricolore și insigne cu harta României Mari. Începând cu ora 17.00 va avea loc un recital de muzică patriotică în preajma monumentului lui Ștefan cel Mare.

Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu România, prin votul de la 27 martie 1918 a Sfatului Țării de la Chișinău, proces care s-a încheiat la 1 decembrie 1918 cu Marea Unire de la Alba Iulia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău