Dorin Chirtoacă despre PRIORITĂȚILE celui de al treilea mandat

  • 29 Iunie 2015 18:35
Dorin Chirtoacă despre PRIORITĂȚILE celui de al treilea mandat

Obiectivele mele pentru următorii patru ani de mandat țin de îmbunătățirea calității vieții oamenilor din municipiul Chișinău, a declarat pentru Radio Chișinău primarul Dorin Chirtoacă reales în funcție pentru al treilea mandat în turul doi de scrutin.

Asamblarea troleibuzelor și înnoirea completă a parcului de autobuze, reabilitarea drumurilor din Capitală și modernizarea apeductului și sistemului de canalizare: acestea sunt doar câteva din prioritățile primarului liberal Dorin Chirtoacă în cel de-al treilea mandat. 

”Continuarea asamblării troleibuzelor și înnoirea completă a parcului de autobuze, în așa fel încât în 2019, tot transportul public să fie la standard europene și nou. Continuarea modernizării drumurilor, avem acum șantier pe Vasile Alecsandri, Ștefan cel Mare, Negruzzi, Alexandru cel Bun, 312 august, Tighina. Aceste șase străzii și bulevarde din Chișinău, să fie la standard europene cu piste pentru cicliști, trotuare, locuri pentru parcare amenajate. Să avem și fluidizarea traficului și o bună organizare a Centrului Chișinăuienilor”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Izolarea termică a clădirilor, îmbunătățirea gestionării deșeurilor și modernizarea suburbiile Capitalei, sunt alte câteva proiecte pe care primarul reales își propune să le realizeze în acest mandate.

”Izolarea termică a clădirilor, înnoirea practic a întregului fond locativ, și schimbarea aspectului Chișinăului. Rezolvarea problemei deșeurilor, trecut la sortare, reciclare, fabricarea compostului și trecerea la standard european. Finanțarea în creștere a suburbiilor, pentru a micșora decalajul de nivel de trai dintre oraș și suburbia, de fapt să avem urbanizarea suburbiilor”, a menționat Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a câștigat primul său mandate de primar al Chișinăului, în iunie 2007, când l-a învins pe candidatul comunist Veaceslav Iordan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău