Dorin Chirtoacă acuză poliția că încearcă să-l discrediteze

  • 03 Iulie 2014 14:41
Dorin Chirtoacă acuză poliția că încearcă să-l discrediteze

Primarul General al capitalei, Dorin Chirtoacă, acuză poliția că i-ar fi pregătit o înscenare cu implicarea mai multor polițiști și civili pentru a-l discredita.

Edilul capitalei a scris pe o rețea de socializare că aseară a fost urmărit de două mașini civile” și „două echipaje ale Poliției Rutiere”, care ulterior i-au blocat automobilul la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Bănulescu-Bodoni, fiind filmat de către un individ în civil, care l-a acuzat că ar fi beat la volan. Potrivit primarului, mașina i-a fost încadrată de altele  două, din care au ieșit 4 persoane dintre care cel puțin două  în uniformă de poliție, unul dintre ei având asupra sa un automat de tip Kalashnikov”. Astăzi, într-o conferință de presă edilul s-a arătat indignat de modul în care a fost organizată urmărire sa, calificând-o drept un abuz, și o comandă politică.

Dorin Chirtoacă afirmă că a cerut imediat să fie supus alcooltestului. Rezultatul alcooltestului fiind zero.

Inspectoratul General al Poliției a emis un comunicat în care informează că urmărirea a venit în urma unui apel telefonic, în care un bărbat anunța că la volanul unui automobil de model Toyota Camry de culoare neagră se află un șofer în stare de ebrietate.  Ulterior, automobilul a fost stopat. Bărbatul, care a efectuat urmărirea, s-a prezentat drept reprezentat a unui ONG.

Mâne, pe acest caz, ministrul  de Interne, Dorin Recean urmează să fie audiat în Parlament. Primarul capitalei Dorin Chirtoacă a declarat că avocații săi vor depune un demers la procuratură în vederea stabilirii persoanei care se află în spatele acestui incident.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău