Dorin Chirtoacă a convocat o nouă ședință extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău

  • 01 Iulie 2017 12:38
Dorin Chirtoacă a convocat o nouă ședință extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău

Primarul Capitalei Dorin Chirtoacă a semnat o dispoziție prin care a convocat pentru marți, 4 iulie, o nouă ședință extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), după ce întrunirea de vineri, 30 iunie a.c., nu s-a mai ținut din lipsă de cvorum, la ea participând doar 15 consilieri liberali.

Ședința a fost programată la ora 10.00, la aceeași oră de la care ar urma să continue așa numita ”ședință de îndată” a CMC, convocată de consilierii socialiști și începută joi, 29 iunie a.c. La ședința respectivă au participat 28 de consilieri reprezentând PSRM, PPEM, PCRM, PPN, PLDM și PD. Cu toate că ședința a fost deliberativă, aleșii municipali nu au reușit să aleagă un secretar interimar și au amânat examinarea acestei chestiuni pentru marți, 4 iulie a.c.

La ședința CMC convocată de Dorin Chirtoacă ar urma să fie examinată inclusiv chestiunea privind numirea a doi noi viceprimari, la aceste funcții fiind propuși șeful direcției Sănătate a Primăriei, Mihai Moldovanu, și fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu.

Primăria municipiului Chișinău, potrivit legii, ar trebui să aibă patru viceprimari. În prezent, funcția de viceprimar o deține doar Nistor Grozavu, care este cercetat penal sub control judiciar în dosarul parcărilor cu plată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău