Dorian Istrati: Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană până în 2030 este un scop național

  • 10 Noiembrie 2023 14:21
Dorian Istrati: Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană până în 2030 este un scop național

„În perioada guvernării noastre, noi am reușit împreună cu cetățenii să obținem statutul de țară candidat de integrare în Uniunea Europeană. Mai mult ca atât, chiar alaltăieri, Comisia Europeană a publicat raportul, unde se vede foarte clar toate acțiunile guvernării noastre pentru parcursul nostru european. Or, trebuie să fii orb ca să nu vezi aceste lucruri”, a declarat deputatul PAS, Dorian Istrati, în cadrul dezbaterii publice cu genericul „Mizele nelocale ale alegerilor locale”, organizată de Agenția de presă IPN.

„În perioada guvernării noastre, noi am reușit împreună cu cetățenii să obținem statutul de țară candidat de integrare în Uniunea Europeană. Mai mult ca atât, chiar alaltăieri, Comisia Europeană a publicat raportul, unde se vede foarte clar toate acțiunile guvernării noastre pentru parcursul nostru european. Or, trebuie să fii orb ca să nu vezi aceste lucruri”, a declarat deputatul PAS. El spune că alegerile locale au confirmat că acest deziderat este susținut și la nivel local. „Noi avem un număr foarte mare de primari care au câștigat mandatul în primul tur și un număr destul de mărișor care participă pentru turul doi și, respectiv, ținem să credem că ei vor lua acest mandat”, a spus Dorian Istratii, menționând că liderul local dă tonalitatea în localitate.

Deputatul Dorian Istratii a declarat că scopul național și scopul Partidului Acțiune și Solidaritate, este de a integra țara în Uniunea Europeană până în 2030. „Acest lucru noi l-am anunțat și anterior. Toți pașii, toate acțiunile pe care le facem sunt îndreptate în acest sens. Or, integrarea în Uniunea Europeană reprezentă în primul rând ridicarea nivelului de trai, ridicarea calității vieții, a serviciilor și îmbunătățirea infrastructurii. Acest lucru vrem să-l facem și spre aceasta mergem. Având în vedere că scorul este foarte bun și la nivel național, și la nivel de consilii raionale, vedem tendința corectă. Considerăm că acțiunile care le facem sunt corecte, iar cetățeanul le vede și le înțelege”, a spus Dorian Istratii.

Deputatul PAS susține că în alegerile locale au fost admise încălcări, unii concurenți electorali au încercat să câștige cursa prin acte de corupție, dar nu au reușit. „Noi am văzut și acțiunile care s-au încercat la alegeri locale să fie făcute, să fie cumpărate la propriu aceste alegeri și nu le-a reușit acest lucru. Noi o să ne facem munca la nivel național, pe partea de securitate. O să întărim armata națională, care a fost subfinanțată în ultimii ani. Noi o să întărim securitatea țării. Or, dacă avem statutul de neutralitate, asta nu înseamnă că acest statut ne acoperă de toate riscurile care există la moment la nivel mondial. Trebuie să fim pregătiți. Țările care au statut de neutralitate tot timpul au o armată chiar mai puternică decât țările care fac parte din NATO. Noi muncim pentru acest lucru și cu siguranță vom reuși”, a spus Dorian Istratii.

Cât privește rezultatul înregistrat la alegerile locale de către partidul aflat la guvernare, Dorian Istratii declară că este unul foarte bun. „Cifrele arată că noi am crescut foarte tare și este prima dată când Partidul Acțiune și Solidaritate participă în aceste alegeri de unul singur. Totodată, vreau să îndemn cetățenii, fără a face agitație electorală, vreau să îndemn tot cetățenii să iasă la vot în turul doi, fiindcă asta este foarte important pentru un vot democratic”, a spus deputatul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău