Donație în valoare de 23.000 de euro din partea Poloniei pentru a ajuta R.Moldova în lupta cu COVID-19

  • 22 Mai 2020 16:38
Donație în valoare de 23.000 de euro din partea Poloniei pentru a ajuta R.Moldova în lupta cu COVID-19

37 de concentratoare de oxigen, în valoare de peste 23 de mii de euro, sunt donate de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone, prin intermediul Solidarity Fund PL, sistemului medical din Republica Moldova. Ceremonia de transmitere a echipamentului a avut loc astăzi, 22 mai, pe teritoriul depozitului Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, transmite IPN.

Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk, a relatat că, pe lângă diferite proiecte de dezvoltare pe care le implementează Polonia de ani de zile în Moldova, odată ce a izbucnit pandemia de COVID-19, a fost deschis un fond de urgență în sumă de 50 de mii de euro, numit Solidarity Fund PL în Republica Moldova.

Prima donație din acest fond a avut în luna martie. Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” i s-a oferit un prim concentrator de oxigen. Apoi, spre sfârșitul lunii aprilie, a fost donat un alt lot cu materiale de protecție, în valoare de peste 25 de mii de euro. Astăzi este a treia donație, de 37 de concentratoare de oxigen, cu o valoare de peste 23 de mii de euro.

Tomasz Horbowski, directorul Solidarity Fund PL, a menționat că 30 de instituții medicale deja au primit aceste concentratoare de oxigen.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a mulțumit donatorilor polonezi pentru suportul oferit sub formă de concentratoare de oxigen „care sunt necesare inclusiv în tratamentul persoanelor infectate cu COVID-19”. Potrivit ministrei, ajutorul vine într-o situație pandemică dificilă pentru Moldova.

În perioada martie-mai 2020, Solidarity Fund PL în Republica Moldova a lansat încă trei fonduri de dezvoltare, sursele cărora vor fi orientate spre dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii, îmbunătățirea condițiilor de viață în orașe și sate și diminuarea efectelor crizei provocate de pandemie. Valoarea totală a fondurilor depășește un milion de euro.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău