Donație de carte din partea Ambasadei Republicii Kazahstan în R. Moldova pentru Biblioteca Națională a Republicii Moldova

  • 16 Septembrie 2022 09:10
Donație de carte din partea Ambasadei Republicii Kazahstan în R. Moldova pentru Biblioteca Națională a Republicii Moldova

La 16 septembrie 2022, Republica Moldova și Republica Kazahstan marchează aniversarea a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

În acest context, Ambasada Republicii Kazahstan în Republica Moldova  donează  un lot important de carte, care conține peste 30 de titluri. Această primă donație, care reprezintă albume de artă, enciclopedii, precum și literatură clasică și contemporană, este începutul pentru inaugurarea  Centrului ABAI la Biblioteca Națională.   

Excelența Sa, Almat AIDARBEKOV, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Kazahstan în Republica Moldova, care a vizitat recent Biblioteca Națională, a subliniat că această donație va permite utilizatorilor bibliotecii să-și aprofundeze cunoștințele în domeniul istoriei, civilizației, tradițiilor populare, arhitecturii, artei și culturii Republicii Kazahstan.

Aceste documente vor fi destinate atât publicului larg, cât și cercetătorilor și celor interesați și va contribui la o colaborare mai fructuoasă, aprofundarea legăturilor între popoarele noastre.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
11
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău