Donație americană pentru Poliția de Frontieră

  • 22 Martie 2019 16:20
Donație americană pentru Poliția de Frontieră

Șase containere mobile achiziționate prin Programul EXBS al Departamentului de Stat al SUA au fost donate Poliției de Frontieră. Potrivit șefului instituției, Fredolin Lecari, containerele sunt necesare pentru asigurarea condițiilor de muncă favorabile polițiștilor de la frontiera de stat, la hotarul moldo-ucrainean, transmite IPN.

„Suportul acordat cu siguranță va contribui substanțial în procesul de dezvoltare și modernizare a autorității de frontieră din Republica Moldova, fapt ce va majora capacitățile operaționale ale poliției de frontieră”, a spus Fredolin Lecari.

Prezent la evenimentul de transmitere a donației, ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck Hogan, a spus că aceste containere vor permite poliției de frontieră să creeze infrastructura necesară pentru ca aceasta să-și extindă cu succes cooperarea cu colegii ucraineni. Ambasadorul a îndemnat Guvernul Republicii Moldova să se asigure că poliția de frontieră dispune de resurse suficiente pentru recrutarea, instruirea și echiparea corespunzătoare a ofițerilor pentru patrulările comune.

Diplomatul a anunțat despre asistența în valoare de peste 230 de mii de dolari ce urmează a fi livrată în scurt de către SUA pentru sprijinirea capacităților de control comun a frontierei dintre Moldova și Ucraina.

Misiunea Programului EXBS constă în prevenirea proliferării armelor de distrugere în masă și a armelor convenționale avansate, prin oferirea asistenței în consolidarea sistemelor naționale de control.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău