Donația de vaccinuri antigripale, așteptată în această săptămână

  • 05 Decembrie 2016 12:33
Donația de vaccinuri antigripale, așteptată în această săptămână

Lotul de 200 de mii de vaccinuri antigripale, donație din SUA, este așteptat să ajungă în țară pe parcursul săptămânii curente.

Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că situația este sub control – numărul de cazuri de gripă înregistrate este cu mult sub pragul pandemic, nefiind nici pe aproape vorba de o situație critică, transmite IPN.

Stela Cheptene, consultanta Serviciului de presă al Ministerului Sănătății, a spus că prioritar vor fi vaccinați angajații din sfera medicală, asistență socială, situații excepționale, dar și bolnavii cronici etc.

Anul trecut, procesul de imunizare contra gripei a început la sfârșitul lunii decembrie. Stela Cheptene a mai spus că nu există necesitatea suplinirii numărului de vaccinuri antigripale. Lotul de 200 de mii de doze acoperă grupul țintă. Vaccinarea nu este obligatorie pentru toți cetățenii, dar poate fi efectuată la solicitare.

Șeful Direcției municipale sănătate, Mihai Moldovanu, a declarat la ședința operativă de la Primărie că în Republica Moldova s-au înregistrat primele cazuri de gripă din acest sezon epidemic. Până acum, au fost raportate șase cazuri, cinci dintre care în municipiul Chișinău. Dintre cele cinci cazuri din municipiu, în trei sunt vizați copii. În țara vecină, Ucraina, se înregistrează sute de mii de cazuri de gripă A H1N1 și există și cazuri de deces. Acest val se extinde la hotarul cu România, unde la fel, au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire cu gripă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău