Donald Tusk recomandă amânarea retragerii Marii Britanii din UE pentru evitarea unui Brexit fără acord

  • 23 Octombrie 2019 09:04
Donald Tusk recomandă amânarea retragerii Marii Britanii din UE pentru evitarea unui Brexit fără acord

Donald Tusk, președintele în funcție al Consiliului European, a anunțat în cursul nopții de marți spre miercuri, în contextul impasului politic din Marea Britanie, că le va recomanda liderilor Uniunii Europene să aprobe cererea Guvernului Boris Johnson de amânare a Brexit, informează Mediafax.

"Ca urmare a deciziei premierului Boris Johnson de a întrerupe procedura de ratificare a Acordului de retragere din UE și pentru a evita producerea unui Brexit fără acord, le voi recomanda liderilor celor 27 de state UE să accepte solicitarea de prelungire a negocierilor. În acest sens, voi propune o procedură scrisă", a declarat Donald Tusk prin Twitter, potrivit sursei citate

Donald Tusk a făcut acest anunț în contextul impasului politic din Marea Britanie.

Premierul Boris Johnson a trimis sâmbătă o scrisoare formală prin care solicită amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Oficiali guvernamentali de la Londra au declarat pentru BBC News că Boris Johnson a refuzat să semneze scrisoarea formală și a argumentat că el consideră o greșeală decizia Camerei Comunelor de a amâna producerea Brexit. Potrivit Sky News, Guvernul britanic a cerut amânarea Brexit până pe 31 ianuarie 2020, dar Boris Johnson a transmis încă o scrisoare în care îndeamnă Bruxellesul să nu accepte nicio amânare, în cadrul planului său de a-i convinge pe membrii Camerei Comunelor să aprobe urgent Acordul de retragere din UE.

Premierul Boris Johnson insistă ca Acordul Brexit pe care l-a negociat cu Bruxellesul să fie aprobat urgent de Parlamentul britanic pentru a reuși să onoreze angajamentul de a retrage Marea Britanie din Uniunea Europeană pe 31 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău