Donald Tusk recomandă amânarea retragerii Marii Britanii din UE pentru evitarea unui Brexit fără acord

  • 23 Octombrie 09:04
Donald Tusk recomandă amânarea retragerii Marii Britanii din UE pentru evitarea unui Brexit fără acord

Donald Tusk, preşedintele în funcţie al Consiliului European, a anunţat în cursul nopţii de marţi spre miercuri, în contextul impasului politic din Marea Britanie, că le va recomanda liderilor Uniunii Europene să aprobe cererea Guvernului Boris Johnson de amânare a Brexit, informează Mediafax.

"Ca urmare a deciziei premierului Boris Johnson de a întrerupe procedura de ratificare a Acordului de retragere din UE şi pentru a evita producerea unui Brexit fără acord, le voi recomanda liderilor celor 27 de state UE să accepte solicitarea de prelungire a negocierilor. În acest sens, voi propune o procedură scrisă", a declarat Donald Tusk prin Twitter, potrivit sursei citate

Donald Tusk a făcut acest anunţ în contextul impasului politic din Marea Britanie.

Premierul Boris Johnson a trimis sâmbătă o scrisoare formală prin care solicită amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Oficiali guvernamentali de la Londra au declarat pentru BBC News că Boris Johnson a refuzat să semneze scrisoarea formală şi a argumentat că el consideră o greşeală decizia Camerei Comunelor de a amâna producerea Brexit. Potrivit Sky News, Guvernul britanic a cerut amânarea Brexit până pe 31 ianuarie 2020, dar Boris Johnson a transmis încă o scrisoare în care îndeamnă Bruxellesul să nu accepte nicio amânare, în cadrul planului său de a-i convinge pe membrii Camerei Comunelor să aprobe urgent Acordul de retragere din UE.

Premierul Boris Johnson insistă ca Acordul Brexit pe care l-a negociat cu Bruxellesul să fie aprobat urgent de Parlamentul britanic pentru a reuşi să onoreze angajamentul de a retrage Marea Britanie din Uniunea Europeană pe 31 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
6,38 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,1 m/s
Tue
11 °C
Wed
10 °C
Thu
3 °C
Fri
-0 °C
Sat
1 °C

Curs oficial BNM 18 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4223 0.1009
USD 17.6046 0.0244
RON 4.0755 0.0209
UAH 0.7273 0.0018
RUB 0.2756 0.0011
Arhivă Radio Chișinău