Donald Tusk îl îndeamnă pe președintele ceh Milos Zeman să coopereze cu Uniunea Europeană

  • 30 Ianuarie 2018 09:21
Donald Tusk îl îndeamnă pe președintele ceh Milos Zeman să coopereze cu Uniunea Europeană

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, l-a îndemnat pe președintele ceh Milos Zeman, după ce a obținut un al doilea mandat de președinte, să adopte o poziție de cooperare cu Uniunea Europeană, informează site-ul agenției de știri Reuters.

"Am încredere că țara ta va continua să joace un rol activ și constructuiv în cadrul Uniunii Europene", a scris Donald Tusk, într-un mesaj de felicitare.

Fostul premier polonez și-a subliniat propriile efoturi de a face Blocul comunitar să "răspundă mai bine nevoilor cetățenilor europeni", inclusiv să aducă o rezolvare problemei imigranților, în jurul căreia Zeman și-a construit o parte din campania electorală.

Întrebat dacă instituția europeană este afectată de victoria lui Milos Zeman, un purtător de cuvânt al Consiliului European a declarat că "nu sunt îngrijorați".

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se va întâlni cu premierul ceh Andrej Babis, care este susținut politic de Zeman în formarea unui nou guvern.

Zeman, catalogat ca fiind pro-rus, este împotriva imigranților și l-a sprijinit pe Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA, în 2016. Tot în 2016, acesta a cerut organizarea unui referendum privind prezența Cehiei în Uniunea Europeană și NATO, afirmând că totuși susține apartenența țării sale la cele două organizații.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău