Donald Trump va semna un acord privind sporirea trupelor americane în Polonia

  • 23 Septembrie 2019 15:17
Donald Trump va semna un acord privind sporirea trupelor americane în Polonia

Președintele american Donald Trump și omologul său polonez Andrzej Duda ar urma să semneze luni un acord la New York, în marja Adunării Generale a ONU, pentru consolidarea cooperării militare, a anunțat șeful de cabinet al președintelui Poloniei, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Acordul va specifica locurile în care trupele americane vor fi desfășurate în Polonia și va confirma desfășurarea în Polonia a comandamentului unei divizii americane, a spus oficialul Krzysztof Szczerski, conform Agenției Poloneze de Presă.


Declarația urma să fie semnată la începutul lunii septembrie la Varșovia, dar Trump și-a anulat vizita din cauza uraganului Dorian, care se apropia de coastele Floridei.

În iunie, cele două părți au convenit să crească prezența militară americană în Polonia cu 1.000 de militari, până la 5.500.

SUA ar putea de asemenea testa luni disponibilitatea Poloniei de a se alătura unei potențiale coaliții militare împotriva Iranului, a relatat luni cotidianul Dzeinnik Gazeta Prawna, citând o sursă de la Washington.

Cei doi lideri ar putea anunța noua dată a vizitei lui Trump în Polonia, a declarat luni dimineață și Andrzej Dera, un oficial din cadrul președinției poloneze.

Polonia speră că Trump va efectua o vizită în acest an.

Președintele american va avea o serie de alte întâlniri bilaterale luni. În afară de Duda, Trump se va întâlni cu premierul pakistanez Imran Khan, cu premierul neozeelandez Jacinda Ardern, cu premierul singaporez Lee Hsien Loong, cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi și cu președintele sud-coreean Moon Jae-in. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău