Donald Trump trimite ''soldați înarmați'' la frontiera cu Mexicul, după un incident cu militari mexicani

  • 24 Aprilie 2019 18:17
Donald Trump trimite ''soldați înarmați'' la frontiera cu Mexicul, după un incident cu militari mexicani

Președintele american Donald Trump a anunțat miercuri trimiterea de ''soldați înarmați'' la frontiera cu Mexicul, după un incident cu militari mexicani, pe care i-a acuzat că ar fi potențial complici ai traficanților de droguri, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

"Soldați mexicani au amenințat recent cu armele lor soldați ai Gărzii noastre Naționale, probabil într-o tactică de diversiune pentru traficanții de droguri de la frontieră (...). Trimitem imediat soldați înarmați la frontieră", a notat Trump pe contul său de Twiter.

El a acuzat Mexicul că "nu face practic nimic" pentru a-i aresta pe imigranții ilegali și a-i retrimite în țările de origine.

Președintele american nu a precizat la ce eveniment a făcut referință, însă CNN a relatat despre un incident care a avut loc la 13 aprilie lângă Clint, în Texas, în timpul căruia vreo șase soldați mexicani au amenințat cu arma doi soldați americani ce se aflau într-o mașină obișnuită și l-au dezarmat pe unul dintre ei. Faptele s-ar fi petrecut de partea americană a frontierei.

Președintele SUA le reproșează mexicanilor că permit migranților originari din America Centrală - în principal din Honduras, Guatemala și El Salvador - să le tranziteze teritoriul pentru a ajunge în Statele Unite. Din 2015, el reiterează că soluția la afluxul de migranți este construirea unui zid de frontieră, dar se confruntă cu scepticismul Congresului, astfel că Trump a trebuit să declare urgența națională, o procedură excepțională, pentru a obține miliardele de dolari necesare construcției zidului.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău