Donald Trump | SUA vor dezvolta sisteme de rachete superioare tuturor țărilor dacă nu este posibilă renegocierea Tratatului INF

  • 06 Februarie 2019 10:35
Donald Trump | SUA vor dezvolta sisteme de rachete superioare tuturor țărilor dacă nu este posibilă renegocierea Tratatului INF

Președintele american Donald Trump susține, cu ocazia discursului privind "Starea națiunii", că dorește să negocieze un nou acord similar cu Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF), însă dacă acest lucru nu este posibil, atunci SUA vor dezvolta sisteme de rachete superioare tuturor țărilor, informează Mediafax.

"Acum mai multe decenii, Statele Unite au încheiat un tratat cu Rusia, prin care am fost de acord să ne limităm și să ne reducem capacitățile în domeniul rachetelor. În timp ce noi am respectat întocmai acordul și regulile, Rusia a încălcat în mod repetat termenii. Asta se întâmplă de mai mulți ani. De aceea, am anunțat că Statele Unite se retrag oficial din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare sau Tratatul INF", a afirmat liderul de la Casa Albă.

"Chiar nu avem de ales. Poate că putem negocia un acord diferit, adăugând China și pe alții, sau poate că nu se poate - caz în care, vom depăși de departe în investiții și inovații pe toți ceilalți", a conchis Donald Trump în discursul său în Congres.

"Partea finală a agendei mele se referă la protejarea securității naționale a Americii. În ultimii 2 ani, am început să reconstruim pe deplin armata Statelor Unite - cu 700 miliarde de dolari anul trecut și 716 miliarde dolari anul acesta (...) Ca parte a consolidării militare, Statele Unite dezvoltă un sistem de apărare antirachetă de ultimă generație", a vorbit Trump despre proiectele Administrației sale în privința forțelor armate americane.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău