Donald Trump, revoltat de scurgerile de informații din ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA

  • 02 Mai 2018 10:26
Donald Trump, revoltat de scurgerile de informații din ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA Chicago Tribune

Preşedintele american Donald Trump a calificat drept „scandalos„ ceea ce a fost „dezvăluit” de publicaţia The New York Times cu privire la întrebările pe care ar dori să i le adreseze procurorul special pentru ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane şi, în special, eventuala complicitate între echipa sa de campanie şi Moscova, potrivit AFP.

„Aţi inventat o crimă, un fals, o complicitate care nu a existat niciodată şi o anchetă care a început cu o scurgere ilegală de informaţii confidenţiale. Frumos!”, a criticat preşedintele american într-o postare pe Twitter, potrivit Agerpres.

Luni seara, The New York Times a publicat zeci de întrebări pe care procurorul special Robert Mueller ar dori să le adreseze preşedintelui Trump. Conţinutul întrebărilor trimise Casei Albe pare să indice faptul că echipa lui Mueller este interesată de o eventuală obstrucţionare a justiţiei din partea liderului american.

„Pare destul de dificil să obstrucţionezi justiţia pentru o infracţiune care nu a avut niciodată loc. O vânătoare de vrăjitoare!”, îşi manifestă indignarea Donald Trump într-un alt mesaj postat pe Twitter.

Dar aceste întrebări nu relevă faptul că Donald Trump este considerat drept suspect în ancheta supervizată de procurorul special Robert Mueller. Potrivit avocaţilor preşedintelui american, Mueller intenţionează de mai multe luni să-l interogheze pe Donald Trump în cadrul anchetei sale.

Cotidianul The Washington Post, cu referire la patru surse anonime, a afirmat marţi seara că, în timpul unei întâlniri desfăşurate la 5 martie cu echipa juridică a preşedintelui, procurorul special Robert Mueller a ameninţat cu o citaţie pentru ca Donald Trump să compară în faţa unui mare juriu dacă refuză să fie interogat în cadrul acestei anchete federale. Potrivit ziarului citat, după această discuţie avocatul preşedintelui, Jay Sekulow, a întocmit o listă cu 49 de întrebări care i-ar putea fi adresate şi care a fost publicată de The New York Times. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chişinău
8,44 °C
nori împrăștiați
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Wed
10 °C
Thu
7 °C
Fri
4 °C
Sat
4 °C
Sun
3 °C

Curs oficial BNM 26 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3526 0.0359
USD 17.8588 0.0084
RON 4.0252 0.0052
UAH 0.7282 -0.0004
RUB 0.2732 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău