Donald Trump, propus la Premiul Nobel pentru Pace pentru sprijinul acordat înțelegerii dintre Israel și Emiratele Arabe Unite

  • 09 Septembrie 2020 15:15
Donald Trump, propus la Premiul Nobel pentru Pace pentru sprijinul acordat înțelegerii dintre Israel și Emiratele Arabe Unite

Un parlamentar norvegian l-a propus pe președintele SUA, Donald Trump, drept candidat la Premiul Nobel pentru Pace în 2021 pentru sprijinul acordat înțelegerii dintre Israel și Emiratele Arabe Unite, scrie Agerpres.

Parlamentarul norvegian Christian Tybring-Gjedde este promotorul acestei candidaturi, după cum a explicat postul citat, unde oficialul norvegian a declarat că acordul dintre Israel și EAU este extrem de important.

La 13 august, Trump a anunțat că Israelul și Emiratele Arabe Unite au căzut de acord să stabilească relații diplomatice, ca parte a unui amplu acord în urma căruia autoritățile israeliene s-au angajat să stopeze anexarea de teritorii palestiniene ocupate.

Astfel, EAU au devenit a treia țară arabă care a stabilit relații diplomatice cu Israelul, după Egipt (1979) și Iordania (1994). Donald Trump va fi amfitrionul ceremoniei de semnare a acordului, denumit Acordul Abraham, care va avea loc la Casa Albă la 15 septembrie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău