Donald Trump l-a primit pe Petro Poroșenko la Casa Albă

  • 21 Iunie 2017 09:03
Donald Trump l-a primit pe Petro Poroșenko la Casa Albă

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a primit marți, 20 iunie, la Casa Albă pe omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, transmite Reuters. Evenimentul a fost inclus în ultimul moment pe agenda vizitei la Washington a președintelui Ucrainei, care inițial avea programată doar o întâlnire cu vicepreședintele american, Mike Pence.

Poroșenko a difuzat pe Twitter o fotografie a sa alături de Trump și a afirmat că a discutat cu acesta "cooperarea militară și tehnică", despre care va dialoga mai detaliat cu secretarul apărării Statelor Unite. El se întâlnise deja, separat, și cu vicepreședintele Pence.

După întâlnirea cu președintele Trump, Casa Albă a comunicat, prin secretarul de presă Sean Spicer, că sancțiunile americane împotriva Rusiei vor fi menținute atâta vreme cât Moscova se implică în conflictul din estul Ucrainei.

Trump a afirmat în fața camerelor de televiziune că "s-au făcut multe progrese" în relațiile bilaterale și că a avut cu oaspetele său "discuții foarte, foarte bune". Nici el, nici purtătorul său de cuvânt nu au menționat însă acordul de pace de la Minsk, din 2015, remarcă Reuters.

Săptămâna trecută, secretarul de stat american Rex Tillerson a afirmat că SUA și-ar putea reconsidera poziția față de acord. Pe de altă parte, marți, înaintea întâlnirii celor doi președinți, Washingtonul a anunțat noi sancțiuni împotriva Moscovei, constând în includerea a încă 38 de persoane și organizații din Rusia pe lista de sancțiuni a Trezoreriei Statelor Unite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,06 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău