Donald Trump | Iranul a făcut o "mare eroare" doborând drona americană

  • 21 Iunie 2019 09:48
Donald Trump | Iranul a făcut o

Iranul a comis o "foarte mare eroare" prin doborârea avionului militar american, a declarat joi președintele Statelor Unite, Donald Trump, în contextul tensiunilor dintre Washington și Teheran, potrivit Mediafax.

"Iranul a comis o foarte mare eroare!", a declarat Donald Trump prin Twitter.

Ulterior, întrebat de jurnaliști, Donald Trump și-a nuanțat afirmațiile, sugerând că Teheranul ar fi putut doborî drona americană în mod accidental. "Poate că a fost cineva neglijent sau stupid, vreun general ori cineva", a afirmat Donald Trump, citat de agenția Associated Press.

Întrebat dacă Statele Unite vor riposta, liderul de la Casa Albă a precizat: "Veți afla". 

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că Donald Trump a fost ținut la curent despre incidentul aerian. Administrația de la Washington se consultă cu membrii Congresului despre eventualele măsuri de retorsiune.

Gardienii Revoluției din Iran au anunțat doborârea unei drone militare americane care ar fi pătruns în spațiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susține că aparatul de zbor se afla în spațiul aerian internațional, deasupra Strâmtorii Hormuz.

Relațiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancțiunilor impuse de Administrația Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Președintele SUA vrea limitarea activităților nucleare și balistice iraniene.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău