Donald Trump îi acuză pe Joe Biden și Kamala Harris că au o „retorică anti-vaccin iresponsabilă”

  • 08 Septembrie 2020 09:16
Donald Trump îi acuză pe Joe Biden și Kamala Harris că au o „retorică anti-vaccin iresponsabilă”

Președintele american, Donald Trump, care a reafirmat că un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil înainte de alegerile de la 3 noiembrie, i-a acuzat luni pe candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, și pe candidata la vicepreședinție, Kamala Harris, că dezvoltă o „retorică anti-vaccin iresponsabilă”, notează AFP, citat de Agerpres.

Săptămâna trecută, Kamala Harris a explicat că ea „nu ar avea încredere” numai în cuvântul președintelui american dacă un vaccin împotriva noului coronavirus ar fi disponibil înainte de alegerile prezidențiale.

„Ar trebui să fie o sursă credibilă care să vorbească despre eficiența și fiabilitatea” vaccinului, a explicat ea.

La rândul său, Joe Biden a afirmat luni că vrea „să vadă ce spun oamenii de știință”. „Doresc o transparență totală în legătură cu acest vaccin”, a adăugat el, acuzându-l pe omul de afaceri republican că „subminează încrederea publicului” prin politizarea problemelor de sănătate publică.

Dar, „dacă aș putea avea un vaccin mâine, aș face asta. Chiar dacă m-ar costa alegerile, aș face asta”, a mai declarat Joe Biden.

O „retorică anti-vaccin iresponsabilă”, care „pune vieți în pericol” și „discreditează știința”, a denunțat Donald Trump, care, într-o conferință de presă la Casa Albă, s-a apărat că face din vaccin un argument de campanie.

„Ce spun ei este foarte periculos pentru țara noastră. Vaccinul va fi foarte sigur și foarte eficient”, a adăugat el, afirmând încă o dată că este posibil să fie disponibil „înaintea unei zile foarte speciale”, alegerile de la 3 noiembrie

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău