Donald Trump, despre Coreea de Nord: Regret, dar doar un singur lucru va funcționa!

  • 08 Octombrie 2017 10:22
Donald Trump, despre Coreea de Nord: Regret, dar doar un singur lucru va funcționa!

Președintele SUA Donald Trump a scris, într-o postare pe Twitter, că președinții americani au negociat timp de 25 de ani cu Coreea de Nord, însă fără niciun rezulat, el apreciind că "doar un singur lucru va funcționa", scrie news.ro.

"Președinții și administrațiile lor au discutat cu Coreea de Nord timp de 25 de ani, au fost încheiate acorduri și au fost plătite sume mari de bani... Nu a funcționat, acordurile au fost încălcate înainte ca cerneala să se usuce, iar negociatorii americani au fost făcuți să pară ridicoli. Regret, dar doar un sigur lucru va funcționa!", scrie Trump pe Twitter.

În urmă cu o săptămână, Trump i-a transmis secretatului de stat Rex Tillerson, care declarase în timpul vizitei la Beijing că Statele Unite se află în contact direct cu Phenianul și că testează posibilitatea unor convorbiri, că își perde timpul negociind cu "Omulețul Rachetă" și să-și economisească energia.

Într-o primă postare pe Twitter, Trump scria: "I-am spus lui Rex Tillerson, minunatul nostru secretar de stat, că își pierde timpul încercând să negocieze cu Omulețul Rachetă".

Într-o a doua postare, președintele SUA se adresa direct lui Tillerson: "Economisește-ți energia, Rex, vom face ceea ce trebuie făcut!".

Recent, au apărut informații conform cărora, în jurul datei de 10 octombrie, Correa de Nord ar intenționa să testeze o rachetă cu rază lungă de acțiune, care ar putea atinge coasta de vest a SUA.

Un parlamentar rus care s-a întors recent din Coreea de Nord a declarat că Phenianul se pregătește să testeze o rachetă cu rază lungă de acțiune despre care crede că poate atinge Coasta de Vest a SUA.

Anton Morozov, membru în Comisia de afaceri internaționale a Camerei Inferioare a Paralamentului rus, și alți doi parlamentari ruși au vizitat Phenianul în perioada 2 - 6 octombrie, conform RIA Novosti.

"Pregătesc noi teste cu rachetă cu rază lungă de acțiune. Ne-au prezentat și calcule matematice despre care ei cred că dovedesc că racheta poate lovi Coasta de Vest a Statelor Unite", a declarat Morozov, adăugând că nord-coreenii vor să lanseze încă o rachetă cu rază lungă de acțiune în viitorul apropiat și că, în general, starea lor este "mai degrabă beligerantă".

La Washington, oficialii americani au declarat că au existat indicii că nord-coreenii pregătesc un test cu rachetă în jurul datei de 10 octombrie, când este aniversarea  Partidului Comunist, fără a dezvălui însă tipul rachetei și avertizând că în trecut au existat situații în care Coreea de Nord nu a organizat lansări, deși au existat indicii că o vor face.

Un analist al CIA a decarat la o conferință, în Washington, săptămâna aceasta, că se pare că Guvernul nord-coreean ar putea iniția acțiuni de provocare în 10 octombrie, dar nu a precizat sub ce formă vor fi acestea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău