Donald Trump avertizează că va închide complet frontiera cu Mexicul

  • 23 Noiembrie 2018 10:00
Donald Trump avertizează că va închide complet frontiera cu Mexicul

Președintele SUA, Donald Trump, a avertizat joi, de Ziua Recunoștinței, că ar putea lua decizia să închidă complet frontiera Statelor Unite cu Mexicul în cazul în care Washingtonul ajunge la concluzia că autoritățile mexicane au pierdut "controlul" asupra părții lor de graniță, scrie Mediafax.

Totodată, Trump a declarat că a autorizat militarii trimiși la frontieră să folosească forța letală împotriva imigranților, "dacă este nevoie", relatează agenția The Associated Press.

Liderul de la Casa Albă a afirmat că dacă oficialii americani "văd că (situația) este incontrolabilă, dacă observăm că se ajunge la nivelul la care vom pierde controlul sau dacă oamenii noștri încep să fie răniți, vom închide intrarea în țară pentru o perioadă de timp, până când aducem lucrurile sub control". Trump a precizat că "întreaga frontieră" ar putea fi închisă.

De asemenea, președintele SUA a afirmat despre un convoi de aproximativ 4.000 de imigranți din America Centrală că "aceștia nu sunt oameni normali, inocenți".

Imigranții, originari din Honduras, Guatemala și El Salvador, susțin că vor să se refugieze în Statele Unite din cauza persecuțiilor, sărăcie și violențelor cu care se confruntă în țările natale.

Aceștia au ales să se deplaseze în grupuri mari pentru a se putea proteja mai bine de organizațiile de crimă organizată din Mexic. Sute de imigranți au dispărut în ultimii ani în statul Veracruz, fiind răpiți pentru recompense.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău