Donald Trump, apel la Recep Tayyip Erdogan pentru eliberarea unui pastor american acuzat de terorism și spionaj

  • 19 Iulie 2018 19:46
Donald Trump, apel la Recep Tayyip Erdogan pentru eliberarea unui pastor american acuzat de terorism și spionaj

Președintele american Donald Trump i-a solicitat, prin intermediul unui mesaj pe Twitter, omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, să intervină pentru eliberarea unui pastor american deținut în Turcia pe baza unor acuzații de terorism și spionaj, relatează agenția de știri Dpa, citată de Mediafax.

O instanță din Turcia a decis miercuri că pastorul american Andrew Brunson, 50 de ani, trebuie să rămână închis în această țară, acesta fiind acuzat că ar avea legături cu mișcarea clericului musulman Fethullah Gulen și Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizații considerate drept teroriste de Ankara.

Miercuri spre joi noapte, președintele Trump a cerut omologului său turc să-l elibereze pe pastorul american, afirmând că "a fost ținut ostatic prea mult timp".

"O rușine totală că Turcia nu eliberează din închisoare un respectat pastor american, Andrew Brunson", afirmă Trump pe Twitter.

"RT Erdogan ar trebui să facă ceva pentru eliberarea acestui minunat soț& tată creștin. Nu a făcut nimic rău, iar familia sa are nevoie de el", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău