Donald Trump anunță că decretează ''urgență națională'' pentru construcția zidului de la granița cu Mexicul

  • 15 Februarie 2019 18:53
Donald Trump anunță că decretează ''urgență națională'' pentru construcția zidului de la granița cu Mexicul

Donald Trump a anunțat vineri că va declara ''urgență națională'', o procedură excepțională pentru a finanța zidul pe care l-a promis la frontiera cu Mexicul, declanșând o bătălie judiciară cu opozanții săi, relatează AFP și dpa, preluate de Agerpres.

"Toată lumea știe că zidurile funcționează", a spus Donald Trump, invocând o "invazie" de migranți ilegali.

"Vorbim despre o invazie a țării noastre, cu droguri și traficanți de ființe umane și toate tipurile de infractori și de bande. Declarăm 'urgență națională' din cauza acestei invazii", a precizat el.

Trump a adăugat că zidul pe care îl dorește ar putea fi construit mai încet dacă ar trece prin canalele legislative normale. "Pot să fac un zid într-o perioadă mai lungă de timp (...), dar vreau să-l fac mult mai repede", a subliniat el.

Această procedură îi permite teoretic liderului de la Casa Albă să ocolească Congresul pentru a debloca fonduri pentru construirea zidului pe care-l dorește împotriva imigrației clandestine.

Imediat, liderii democrați din Congres au declarat că decretarea "urgenței naționale" pentru construirea zidului este "o lovitură violentă" dată Constituției. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău