Donald Trump anulează unele sancțiuni contra Phenianului, deoarece îl ''apreciază'' pe Kim

  • 23 Martie 2019 12:11
Donald Trump anulează unele sancțiuni contra Phenianului, deoarece îl ''apreciază'' pe Kim

Președintele american, Donald Trump, a făcut cunoscut vineri că anulează o serie de sancțiuni, impuse de propriul Departament al Trezoreriei și vizând să forțeze Coreea de Nord să renunțe la programul său nuclear, relatează AFP.

"Trezoreria SUA a anunțat astăzi (vineri) că vor fi adăugate sancțiuni suplimentare pe scară largă celor care apasă deja asupra Coreii de Nord. Am ordonat astăzi ca aceste sancțiuni suplimentare să fie retrase!", a scris pe Twitter Donald Trump.

Președintele american, care s-a întâlnit de două ori cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, pare să se refere la sancțiunile anunțate joi contra a două firme chineze de transport maritim, acuzate că au întreținut legături comerciale cu Phenianul în pofida sancțiunilor internaționale.

"Președintele Trump îl apreciază pe conducătorul Kim și nu consideră că aceste sancțiuni sunt necesare", a declarat la rândul său purtătoarea de cuvânt a executivului american, Sarah Sanders.

Adam Schiff, un democrat care prezidează Comisia pentru serviciile de informații a Camerei Reprezentanților, l-a criticat vehement pe șeful statului pentru anularea acestor sancțiuni "impuse (joi) și promovate de propriul consilier pe probleme de securitate națională, pentru că +îl iubește+ pe Kim".

"O naivitate imprudentă este deja destul de periculoasă. Incompetența flagrantă și confuzia la Casa Albă, este și mai rău", a scris el pe Twitter.

Joi, consilierul prezidențial pe probleme de securitate națională, John Bolton, a declarat că sancțiunile vizează să împiedice Coreea de Nord să se livreze la "practici ilegale în traficul maritim".

Beijingul a denunțat aceste sancțiuni contra a două firme chineze de transport maritim, afirmând că respectă măsurile internaționale pentru a forța Coreea de Nord să renunțe la programul său nuclear.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău