Donald Trump amenință cu sancțiuni „devastatoare” dacă discuțiile cu Turcia nu vor da rezultate

  • 17 Octombrie 2019 08:21
Donald Trump amenință cu sancțiuni „devastatoare” dacă discuțiile cu Turcia nu vor da rezultate

Președintele american, Donald Trump, susține că Statele Unite vor încerca să găsească o soluție împreună cu Turcia în privința ofensivei Ankarei din nordul Siriei, dar că, în cazul în care discuțiile nu vor da rezultate, sancțiunile americane vor fi „devastatoare”, informează Mediafax.ro

„Suntem într-o poziție foarte bună”, le-a declarat Trump reporterilor de la Casa Albă cu doar câteva ore înainte ca vicepreședintele Mike Pence și secretarul de Stat Mike Pompeo să se îndrepte către Ankara pentru a discuta cu oficialii turci, informează Mediafax.

Uniunea Europeană și Statele Unite au cerut Turciei să înceteze rapid ofensiva militară antikurdă din Siria. Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a îndemnat Turcia să dea dovadă de reținere în ofensiva militară lansată în nordul și nord-estul Siriei.

Armata Turciei a lansat săptămâna trecută operațiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administrația Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o „zonă de securitate” în nordul și nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău