Donald Trump afirmă că SUA vor stabili în zilele următoare cine l-a ucis pe jurnalistul saudit Jamal Khashoggi

  • 18 Noiembrie 2018 11:29
Donald Trump afirmă că SUA vor stabili în zilele următoare cine l-a ucis pe jurnalistul saudit Jamal Khashoggi Metafora Production via AP

Președintele american, Donald Trump, a declarat sâmbătă că Statele Unite vor stabili în următoarele zile cine l-a ucis pe jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, asasinat pe 2 octombrie în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, relatează AFP.

Adresându-se jurnaliștilor la Malibu (California), unde a vizitat sâmbătă zonele devastate de incendii, Donald Trump a anunțat că un "raport complet" despre "cine a făcut asta" va fi definitivat "în următoarele două zile", duminică sau luni, apoi a menționat un termen diferit, "luni sau marți".

Cu câteva ore mai devreme, purtătoarea de cuvânt a diplomației de la Washington, Heather Nauert, declarase că, până în acel moment, Statele Unite nu au ajuns la nicio "concluzie definitivă" cu privire la responsabilitățile în asasinarea lui Jamal Khashoggi.

Ea a reacționat la informații prezentate de Washington Post și New York Times, care au citat surse anonime potrivit cărora prințul moștenitor saudit, Mohammed bin Salman, a ordonat asasinarea jurnalistului.

Heather Nauert a ținut să sublinieze că în momentul în care făcea aceste declarații era prematur să se desemneze un responsabil sau altul.

"Recentele informații potrivit cărora guvernul american a ajuns la o concluzie definitivă sunt inexacte", a declarat purtătoarea de cuvânt într-un comunicat.

"Rămân numeroase întrebări fără răspuns referitoare la uciderea lui Jamal Khashoggi", a adăugat ea, citată de Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău