Donald Trump | A venit timpul ca SUA să recunoască suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan

  • 22 Martie 2019 11:38
Donald Trump | A venit timpul ca SUA să recunoască suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan

Președintele american Donald Trump afirmă că a venit timpul ca Statele Unite să recunoască suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Trump a scris, ieri, că acest teritoriu este de o importanță strategică și de securitate crucială pentru Statul Israel și pentru stabilitatea regională. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat afirmația președintelui american.

Anunțul președintele american intervine cu patru zile înaintea vizitei la Casa Albă a premierului Benjamin Netanyahu. Alaltăieri, Netanyahu solicitase public, în prezența secretarului de stat Mike Pompeo, aflat în vizită la Ierusalim, recunoașterea de către Statele Unite a suveranității israeliene asupra Platoului Golan.

Premierul israelian Netanyahu l-a sunat pe președintele american și i-a mulțumit pentru decizia de a recunoaște Platoul Golan. "Ați făcut istorie", a declarat Benjamin Netanyahu.

„În timp ce Iranul încearcă să utilizeze Siria ca pe o platformă pentru a distruge Israelul, președintele Trump recunoaște suveranitatea israeliană asupra Platoului Golan” - a comentat Netanyahu.

Platoul Golan este captură de război din 1967. În noiembrie, anul trecut, la ONU, Statele Unite au votat pentru prima oară împotriva unei rezoluții, referitoare la anexarea Platoului Golan. Saeb Erekat, din conducerea OEP, a criticat susținerea americană pentru ocupația israeliană.

Ambasadorul Israelului la Națiunile Unite, Danny Danon a reacționat: "Suntem la începutul unui moment istoric pentru Statul Israel. Președintele Trump dovedește încă o dată forța legăturii dintre cele două țări".

Analiștii spun că declarația președintelui american Donald Trump, referitoare la Platoul Golan este un mesaj pentru Rusia.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău