Donald Trump a suspendat temporar eliberarea green card-urilor

  • 23 Aprilie 2020 13:21
Donald Trump a suspendat temporar eliberarea green card-urilor

Președintele american Donald Trump a anunțat miercuri că a semnat un ordin prin care suspendă temporar eliberarea permiselor de rezidență permanentă (green card-urile) cu scopul de a proteja lucrătorii americani, în plină criză generată de noul coronavirus, transmit joi AFP și Reuters.

"Tocmai am semnat un ordin ce suspendă în mod temporar imigrarea în SUA", a declarat președintele american în briefingul de presă zilnic.

"Aceasta va permite să ne asigurăm că americanii fără locuri de muncă, indiferent de origine, sunt primii care să poată beneficia de locurile de muncă, pe măsură ce economia se redeschide", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Suspendarea va fi, inițial, pe o durată de 60 de zile. Președintele Trump a precizat că ordinul ar putea fi reînnoit pentru aceeași perioadă, sau pentru o perioadă mai lungă, și că un al doilea ordin, tot în domeniul imigrației, este avut în vedere.

Președintele SUA a mai adăugat că această decizie "va păstra resursele de asistență medicală pentru pacienții americani" afectați de noul coronavirus.

Contrar a ceea ce a lăsat să se înțeleagă inițial șeful statului american, sfera de aplicare a ordinului vizează doar permisele de rezidență permanentă și nu pe cele temporare de muncă, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău