Donald Trump a ordonat Pentagonului să înființeze un Comandament Spațial al SUA

  • 19 Decembrie 2018 09:11
Donald Trump a ordonat Pentagonului să înființeze un Comandament Spațial al SUA

Președintele american Donald Trump a ordonat Departamentului Apărării de la Washington să creeze un comandament comun pentru operațiuni speciale, a declarat vicepreședintele Mike Pence, după ce Trump a prezentat, în luna iunie, un plan de înființare a unei Forțe militare spațiale, scrie Mediafax.

"Comandamentul spațial al SUA va integra capacitățile spațiale ale tuturor ramurilor forțelor armate, va dezvolta doctrina spațială, tactica, tehnicile și procedurile care vor permite militarilor să apere națiunea noastră în această nouă eră", a declarat Pence, în cursul unui discurs susținut marți la Centrul Spațial Kennedy din Cape Canaveral, Florida, potrivit site-ului postului NBC News.

Trump a semnat marți un memorandum de o pagină prin care a autorizat Departamentul Apărării să creeze un nou comandament.

Pence a mai afirmat că Trump va semna în curând o nouă directivă privind politicile spațiale, în care va prezenta planurile sale de creare a acestei Forțe spațiale, ce ar urma să fie cea de-a șasea ramură a Forțelor armate americane.

Administrația de la Casa Albă lucrează cu Congresul SUA pentru a înființa Forța spațială până la finalul anului 2020, a adăugat Pence.

Președintele Donald Trump a cerut, în iunie, Pentagonului să creeze o forță militară spațială, în scopul dobândirii "dominației americane în spațiu".

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău