Donald Trump a adus un omagiu studentului american mort un urma vizitei în Coreea de Nord

  • 13 Iunie 2018 08:14
Donald Trump a adus un omagiu studentului american mort un urma vizitei în Coreea de Nord

Liderul de la Casa Albă a mai menționat în conferința de presă de după summit că un factor determinant în apropierea dintre SUA și Coreea de Nord l-a reprezentat cazul lui Otto Warmbier, studentul american care a murit anul trecut, la scurt timp după eliberarea sa de către Phenian, după 18 luni petrecute în detenție.

"Fără Otto, nu s-ar fi întâmplat asta", a spus Trump. "Foarte mulți au început să urmărească ce se întâmplă. Otto este cineva care nu a murit degeaba".  

Studentul american Otto Warmbier a fost încarcerat la Phenian în ianuarie 2016. Studentul, originar din Cincinnati, a fost condamnat la 15 ani de muncă forțată de către Curtea Supremă nord-coreeană, după ce a mărturisit că a furat un afiș cu un slogan politic dintr-un hotel de la Phenian în care era cazat. El a fost eliberat din motive medicale în iunie 2017, după un an și jumătate de detenție, a sosit acasă grav bolnav, în comă, și a murit câteva zile mai târziu.

Părinții tânărului i-au acuzat pe nord-coreeni că l-au ”torturat în mod sistematic” pe fiul lor. ”Otto a fost torturat în mod sistematic și rănit în mod intenționat de Kim Jong-un și de regimul lui. Nu a fost niciun accident”, a acuzat Fred Warmbier, tatăl tânărului. 

Phenianul a negat întotdeauna că i-a aplicat rele tratamente lui Warmbier. Nord-coreenii susțin că tânărul s-a îmbolnăvit de botulism pe când se afla în închisoare, însă medici americani nu au găsit vreo urmă a bolii.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău