Donald Trump: „Dacă nu se îmbunătățește, m-aș retrage din Organizația Mondială a Comerțului"

  • 31 August 2018 09:18
Donald Trump: „Dacă nu se îmbunătățește, m-aș retrage din Organizația Mondială a Comerțului

Președintele Donald Trump a avertizat joi că Statele Unite s-ar putea retrage din Organizația Mondială a Comerțului (OMC). "Dacă nu se îmbunătățește, m-aș retrage din OMC", a declarat el într-un interviu acordat agenției Bloomberg News, preluată de DPA.

Liderul de la Casa Albă a mai criticat și alte dăți OMC, despre care a susținut că tratează "foarte rău" SUA, reamintește DPA. El a promis că va reforma politica Statelor Unite în domeniul comercial și a declanșat conflicte cu diferiți parteneri economici, printre care Uniunea Europeană, Canada și Mexicul (în cadrul NAFTA, acordul de liber schimb în America de Nord) și China, pentru care a introdus sau a majorat tarifele de import.

În același interviu de joi, citat și de Reuters, Trump a respins o ofertă făcută cu câteva ore înainte de comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmstrom. Aceasta anunțase că Uniunea Europeană ar putea renunța la taxele asupra importului de automobile, dacă Statele Unite iau o măsură similară. Președintele american nu a acceptat propunerea și a adăugat că politicile comerciale ale UE sunt "aproape la fel de rele ca ale Chinei".

Sursa: AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău