Doliu în lumea sportului: Deținătorul recordului mondial la maraton a murit într-un accident rutier. Atletul avea doar 24 de ani

  • 12 Februarie 10:08
Doliu în lumea sportului: Deținătorul recordului mondial la maraton a murit într-un accident rutier. Atletul avea doar 24 de ani

Atletul kenyan Kelvin Kiptum, în vârstă de 24 de ani, deținătorul recordului mondial la maraton și favorit la câștigarea aurului olimpic anul acesta, la Paris, și-a pierdut viața într-un accident rutier produs duminică seara, informează Agerpres cu referire la AFP.

În accidentul produs în regiunea natală a sportivului și-a pierdut viața și antrenorul său Gervais Hakizimana, în timp ce o femeie aflată de asemenea la bordul vehiculului a fost transportată la spital, după cum a informat comandantul poliției din comitatul Elgeyo Marakwet, Peter Mulinge.

Kelvin Kiptum a făcut senzație în lumea sportului anul trecut, când a reușit să doboare recordul mondial în doar a treia sa cursă de maraton, în octombrie, la Chicago (2 h 00 min 35 sec), îmbunătățind cu 35 de secunde performanța compatriotului său Eliud Kipchoge.

El câștigase și precedentele două curse de maraton la care a participat, în 2022, la Valencia, și în 2023, la Londra.

Kenyanul anunțase că va încerca să devină primul alergător care reușește să coboare sub bariera simbolică de două ore, pe 14 aprilie la Rotterdam (Olanda).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:0 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău