Doina Gherman va fi noul vicepreședinte al Parlamentului

  • 24 Ianuarie 11:41
Doina Gherman va fi noul vicepreședinte al Parlamentului

Doina Gherman va fi noua șefă a fracțiunii PAS și vicepreședinte al Parlamentului. Anunțul a fost făcut de speakerul Igor Grosu, comunică MOLDPRES.

Președintele Legislativului a menționat că la prima ședință din această sesiune care va avea loc pe data de 1 februarie vor fi anunțate restructurările din comisiile parlamentare, scrie sursa citată.

El a mulțumit pentru eforturile depuse în fruntea diplomației moldovenești ministrului Nicu Popescu care astăzi și-a anunțat demisia.

“A fost o muncă enormă, o muncă de echipă, prin care Republica Moldova a reușit să deschidă negocierile de aderare la UE și să capete un loc important în rândul țărilor lumii. În doar doi ani, Nicu Popescu, împreună cu alți membri ai echipei președintei Maia Sandu, împreună cu colegii noștri, a contribuit la unul din principalele deziderate ale moldovenilor, care acum câțiva ani părea imposibil – ne-a adus mai aproape de Uniunea Europeană - am primit statut de țară candidată și am deschis negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Avem în față un drum dificil și complex, de aceea avem nevoie ca lucrurile începute bine să continue. Ne bucurăm că Mihai Popșoi, vicepreședinte al Parlamentului, șeful fracțiunii PAS și persoana care s-a îngrijit de promovarea diplomației parlamentare pe plan extern își va asuma provocările care ne stau în față din poziția de ministru de Externe”, a scris Grosu.

În dimineața zilei de astăzi șeful de la MAEIE, Nicu Popescu și-a anunțat demisia. Ulterior premierul Dorin Recean a anunțat că fotoliul de ministru de Externe va fi preluat de vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, iar portofoliul de Integrare Europeană va fi preluat de Cristina Gherasimov care va coordona și activitatea Biroului de Integrare Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău