Doi tineri din Cahul sunt cercetați penal pentru braconaj piscicol în sumă de peste 400.000 de lei

  • 19 Iulie 2022 09:11
Doi tineri din Cahul sunt cercetați penal pentru braconaj piscicol în sumă de peste 400.000 de lei

Doi tineri au fost surprinși de către polițiștii de frontieră în timp ce pescuiau ilegal pe apele de frontieră, cu ustensile conectate la sursă electrică. Au reușit să prindă circa 45 kg de pești. Cazul a fost înregistrat ieri, 18 iulie 2022.

Aflată în misiune de serviciu, pe direcția localității Manta, patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Cahul a observat o barcă pe apele de frontieră și două persoane cum pescuiau.

Acțiunile acestora au fost monitorizate, iar la ieșire pe mal polițiștii de frontieră au intervenit pentru verificări. În cadrul legitimării persoanelor, s-a stabilit că sunt locuitori ai orașului Cahul, tineri de 20 și 21 de ani. Aceștia se avizaseră pentru accesul în zona de frontieră, sub pretextul de a merge la pescuit, însă au tăinuit despre ustensilele de pescuit, care sunt interzise prin lege. Aveau în barcă o undiță conectată la un ansamblu electric, care au ajutat la prinderea a circa 45 kg de pești de diferite specii.

În rezultatul cercetărilor de la fața locului, a fost depistat și un autoturism, în care se aflau 12 undițe telescopice. Din declarațiile unuia dintre tineri, automobilul și ambarcațiunea ar aparține unei rude.

În vederea continuării cercetărilor, tineri au fost escortați la subdiviziunea de frontieră, iar obiectele infracțiunii fiind ridicate în calitate de probe pentru pornirea unei cauze penale. 

Despre caz au fost sesizați reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului Cahul, care au stabilit prejudiciul cauzat mediului în sumă de 402.000 mii lei, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău