Doi soldați și un civil, uciși în estul Ucrainei

  • 05 Noiembrie 2014 15:18
Doi soldați și un civil, uciși în estul Ucrainei

Doi militari ucraineni și un civil au fost uciși în ultimele 24 de ore în confruntările dintre armata ucraineană și separatiștii din estul Ucrainei, pe fondul armistițiului din ce în ce mai fragil în această regiune, au anunțat miercuri autoritățile de la Kiev.'În ultimele 24 de ore, am pierdut doi soldați, iar alți nouă au fost răniți', a indicat…

Doi militari ucraineni și un civil au fost uciși în ultimele 24 de ore în confruntările dintre armata ucraineană și separatiștii din estul Ucrainei, pe fondul armistițiului din ce în ce mai fragil în această regiune, au anunțat miercuri autoritățile de la Kiev.

'În ultimele 24 de ore, am pierdut doi soldați, iar alți nouă au fost răniți', a indicat purtătorul de cuvânt al Consiliului ucrainean pentru apărare și securitate națională, Andrei Lîsenko.

La Donețk, principalul fief al rebelilor, un civil a fost ucis și alți patru au fost răniți, a anunțat primarul acestui oraș.

În cursul dimineții, în zona aeroportului din Donețk, teatrul unor confruntări violente în ultimele zile, au fost auzite mai multe tiruri de artilerie și de lansatoare de rachete multiple Grad.

'Intensitatea tirurilor' asupra pozițiilor ucrainene a crescut, a mai declarat Lîsenko, acuzând Rusia de continuarea sprijinului pentru separatiști, prin trimiterea de trupe și de echipamente militare în teritoriile rebele.

Kievul a anunțat marți că se pregătește de contracararea unei eventuale ofensive proruse în estul separatist, unde deja au murit peste 4.000 de persoane în cele aproape șapte luni de conflict. Reacția autorităților de la Kiev a survenit ca urmare a alegerilor organizate duminica trecută de separatiștii din estul rebel, alegeri nerecunoscute de comunitatea internațională.

Moscova a anunțat că 'respectă' alegerea făcută de populația din sud-estul Ucrainei, subliniind că noii lideri aleși în cele două regiuni au de acum legitimitatea necesară pentru a angaja un dialog cu autoritățile ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău