Doi polițiști din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică și un intermediar cercetați penal de CNA și PA pentru acte de corupție

  • 18 Mai 2022 12:04
Doi polițiști din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică și un intermediar cercetați penal de CNA și PA pentru acte de corupție

Procuratura Anticorupție informează că, doi angajați ai Inspectoratului Național de Securitate Publică și un intermediar au fost documentați de către procurorii anticorupție și ofițerii CNA într-un caz de corupere pasivă (art.324 din codul penal). Aceștia ar fi pretins de la un șofer 400 de euro pentru a nu-i ridica automobilul, aflat în urmărire.

Potrivit materialelor cauzei, la data de 3 mai 2022, șoferul a fost stopat de un echipaj al INSP pentru verificare. În cadrul controlului, s-a depistat că mașina, cu numere de înmatriculare elvețiene, s-ar fi aflat în urmărire, iar polițiștii urmau să o ridice pentru a fi plasată la parcarea specializată. Pentru a nu-și îndeplini obligațiunile de serviciu, angajații INSP i-ar fi cerut proprietarului automobilului 400 de euro.
 
În următoarele zile, polițiștii l-ar fi somat pe șofer să transmită banii prin intermediul unei cunoștințe comune, iar acesta s-a adresat cu un denunț la CNA. Astfel, transmiterea banilor, prin intermediar, a fost documentată cu mijloace video și audio, sub supravegherea CNA și a procurorilor anticorupție. Toate trei persoane implicate au fost recunoscute în calitate de bănuiți, iar unul din polițiști și intermediarul au fost reținuți pentru 72 de ore.
Prin urmare, ulterior înaintării învinuirii, procurorii anticorupție urmează să se aprecieze asupra oportunității aplicării măsurilor procesuale de constrângere în privința persoanelor reținute.
 
În prezent, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii CNA desfășoară acțiuni în vederea stabilirii și documentării tuturor persoanelor implicate în acțiunile ilegale menționate și atragerii la răspundere penală a acestora.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău