Două persoane care încercau să intre în Republica Moldova cu acte falsificate, depistate în PTF Leușeni și PTF Costești

  • 13 Februarie 13:38
Două persoane care încercau să intre în Republica Moldova cu acte falsificate, depistate în PTF Leușeni și PTF Costești

Doi bărbați au fost prinși, în data de 13 februarie, în timp ce încercau să intre în Republica Moldova deținând permise de conducere false. Cazurile au fost înregistrate la punctele de trecere a frontierei Leușeni și Costești, în cadrul controlului suplimentar, transmite Radio Chișinău.

Primul caz a avut loc în PTF Leușeni. Astfel, un tânăr de 20 de ani s-a prezentat la linia de control ca pasager la ruta „Franța-Moldova”.

„În timpul verificărilor efectuate în linia a II-a, în portmoneul său personal a fost descoperit un permis de conducere moldovenesc, emis pe numele său, prezentând clar semne de falsificare”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

La audieri, tânărul a recunoscut că își procurase permisul în Rusia, plătind suma de 150 de euro.

Cel de-al doilea caz a avut loc în PTF Costești. Concret, asupra unui bărbat, pasager într-un microbuz ce revenea din Spania, a fost depistat un permis de conducere care ar fi emis de autoritățile din Polonia.

Potrivit sursei citate, documentul prezintă indici de falsificare. La rândul său, bărbatul originar din raionul Florești a declarat că și-ar fi obținut legal permisul, studiind în Polonia.

„Ambele documente falsificate au fost ridicate și urmează să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF pentru a fi supuse expertizei. Investigațiile în aceste cazuri sunt în desfășurare”, a precizat Poliția de Frontieră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău