Doi locuitori din Insulele Solomon care s-au rătăcit în Oceanul Pacific au reușit să supraviețuiască timp de 29 de zile cu nuci de cocos, portocale și rugăciuni

  • 10 Octombrie 2021 14:24
Doi locuitori din Insulele Solomon care s-au rătăcit în Oceanul Pacific au reușit să supraviețuiască timp de 29 de zile cu nuci de cocos, portocale și rugăciuni

Doi locuitori din Insulele Solomon care s-au rătăcit în Oceanul Pacific au reușit să supraviețuiască timp de 29 de zile cu nuci de cocos, portocale și rugăciuni, fiind salvați în largul coastelor Papua Noua Guinee, la 400 de kilometri distanță, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Cei doi se deplasau între două insule din imprevizibila Mare Solomon, când barca de șapte metri în care se aflau a fost surprinsă de o furtună, la câteva ore de la începerea călătoriei, pe 3 septembrie.

Livae Nanjikana și Junior Qoloni nu au mai văzut pământul din cauza "ploii abundente, a norilor negri și a vânturilor violente", după cum a povestit Nanjikana vineri, pentru Solomon Islands Broadcasting Corporation.

Cu bateria GPS descărcată și la lăsarea întunericului, ei au oprit motorul de 60 de cai putere pentru a economisi combustibil.

Cei doi bărbați și-au petrecut prima noapte în ploaie și în bătaia vântului, care a dus barca mai departe în larg.

În primele nouă zile, ei au mâncat portocalele pe care le aduseseră în călătorie. După ce acestea s-au terminat, Livae Nanjikana a explicat că au supraviețuit cu "apă de ploaie, nuci de cocos și credința noastră în Dumnezeu, pentru că ne rugam zi și noapte".

Colectând apa de ploaie într-un sac de pânză, cei doi bărbați au pornit motorul imediat ce au văzut o nucă de cocos pe apă și s-au grăbit să o recupereze.

"După câteva zile, pentru că ne-am rugat, Dumnezeu ne-a dat ideea de a construi un dispozitiv pentru a naviga. Așa că am amenajat o structură asemănătoare cu un catarg cu ajutorul vâslelor și pânzei și am urmat direcția vântului", a explicat Livae Nanjikana.

Vela i-a dus pe insula Noua Britanie din Papua Noua Guinee, unde au zărit în depărtare un pescar. Atunci au pornit motorul pentru a accelera în direcția lui, dar au rămas fără combustibil. "Am țipat și am dat din mâini până când ne-a vazut și a vâslit spre noi", a spus Nanjikana.

"Când a ajuns la noi, l-am întrebat unde ne aflam", a spus el, adăugând că pescarul le-a răspuns că erau în Papua Noua Guinee.

Cei doi bărbați se află încă la Pomio, pe insula Noua Britanie din Papua Noua Guinee, în timp ce se fac aranjamente pentru a trimiterea lor înapoi în Insulele Solomon. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău