Două companii din Noua Zeelandă nu mai importă căpșuni din Australia după ce au fost găsite ace de cusut

  • 24 Septembrie 2018 09:30
Două companii din Noua Zeelandă nu mai importă căpșuni din Australia după ce au fost găsite ace de cusut

Lanțul de supermarketuri Countdown a anunțat că a retras de la vânzare o marcă de căpșuni australiană după ce a descoperit că în fructe au fost găsite ace de cusut, scrie BBC.

În Australia, săptămâna trecută au fost raportate peste 100 de cazuri de astfel de fructe cu ace din supermarketuri. Căpșunile din Auckland erau originare din statul Australia de Vest și au fost vândute în magazinele Countdown din întreaga Noua Zeelandă, scrie News.ro.

„Luăm în serios siguranța mâncării. Clienții pot înapoia căpșunile mărcii Choice pentru a fi liniștiți”, a afirmat compania într-un comunicat. În comunicat este precizat că nu au existat informații privind vreun incident în Noua Zeelandă dar lanțul de supermarketuri i-a sfătuit pe cumpărători să desfacă orice căpșuni cumpărate originare din Australia.

Prețurile căpșunilor au scăzut în Australia, conform presei locale. Luni, cei mai mari doi distribuitori de alimente din Noua Zeelandă – Countdown și Foodstuffs – au anunțat că au oprit importurile de căpșuni din Australia.

Sursa: Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău