Doi copii s-au înecat la Nisporeni

  • 17 August 2020 16:00
Doi copii s-au înecat la Nisporeni

Doi frați, de șase și opt ani, s-au înecat într-un iaz din apropierea satului Șișcani din raionul Nisporeni. Băiatul mai mare a intrat în apă să-și salveze fratele, dar au murit amândoi.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Nisporeni, Cristina Vicol, a declarat pentru IPN că băiatul de șase ani era la iaz cu sora mai mică, în vârstă de cinci ani. Când acesta a început să strige după ajutor, fata a alergat după fratele mai mare, de 8 ani. Băiatul a intrat și el în apă, să-și salveze fratele, dar s-au înecat amândoi.

Când s-a întâmplat tragedia, părinții erau acasă, nu departe, cu alți doi copii mai mici. Corpurile neînsuflețite au fost scoase la mal de către tatăl copiilor și un vecin.

Iazul în care s-au înecat copii nu are acum decât 1,5 metri adâncime și este proprietate privată, îngrădită cu plasă metalică.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul anului 2020, circa 60 de persoane, inclusiv zece minori, și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară. Salvatorii îndeamnă maturii să-și monitorizeze strict copiii, să nu le permită scăldatul și aflarea de unii singuri în preajma bazinelor acvatice, în special în locuri neamenajate cu stații de salvare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău