Doi civili uciși și opt militari francezi răniți, într-un atac în Mali

  • 01 Iulie 2018 19:56
Doi civili uciși și opt militari francezi răniți, într-un atac în Mali

Armata franceză a anunțat că civili au fost uciși într-un atac în orașul Gao din nordul Mali și că evaluează starea unei patrule franceze care a fost de asemenea atacată, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al armatei, Patrik Steiger, a declarat că s-a produs o explozie în apropierea a trei vehicule franceze în timpul unei patrule comune cu trupele locale și că nu se cunoaște cauza exploziei.

"Explozia a cauzat o serie de victime civile, inclusiv copii. Unitatea franceză a fost preluată", a spus Steiger. El a refuzat să precizeze câte persoane au fost rănite și a spus că poate confirma eventuale decese în rândul trupelor franceze.

Un atac asupra unei patrule militare în nordul Mali a ucis doi civili și a rănit până la opt soldați francezi duminică, a anunțat, la rândul său, Ministerul Apărării din Mali.

Atacul survine la două zile după ce militanți islamiști au ucis cel puțin șase persoane în cursul unui raid la un cartier militar din centrul Mali, o țară în care trupe franceze ajută la lupta împotriva jihadiștilor în zone vaste din zona de deșert.

"Confirm că a fost o mașină capcană care a intrat într-o misiune de patrulă comună Barkhane și a armatei maliene'', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului apărării, Boubacar Diallo. Barkhane este numele forței franceze de aproape 4.000 de militari staționate în foste colonii din regiunea Sahel.

Aproximativ 12 oameni au fost răniți în atacul de duminică, inclusiv patru până la opt militari francezi din Barkhane, a spus de asemenea Boubacar Diallo.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău