Doi candidați la funcția de bașcan cer renumărarea voturilor

  • 23 Martie 2015 18:06
Doi candidați la funcția de bașcan cer renumărarea voturilor

Doi candidați la funcția de bașcan al Găgăuziei, Serghei Cernev și Nicolae Dudoglo, cer renumărarea voturilor de la scrutinul de duminică, transmite IPN.

Ei acuză membrii comisiei care au numărat buletinele de vot că au fost corupți de către Irina Vlah, care a câștigat alegerile.

Potrivit lui, Serghei Cernev, niciodată nu a fost ca un candidat să obțină în primul tur un număr atât de mare din sufragii. El a declarat că nu recunoaște alegerile pentru că au fost falsificate. ”Au fost tensiuni și din partea unor state, iar aceasta este o implicare directă în treburile interne. Candidații au fost puși în condiții inegale”, a declarat Cernev.

Și Nicolae Dudoglo susține că membrii comisiei au fost plătiți ca să nu le permită observatorilor să vadă voturile din buletine în procesul de numărare. În opinia sa, renumărarea voturilor ar putea schimba rezultatele și, în consecință, ar fi organizat al doilea tur.

Contactat de IPN, președintele Comisiei Electorale din Comrat, Valentin Cara, a declarat că deocamdată nu a fost depusă nicio cerere de renumărare a voturilor. Odată înregistrate acestea, comisia se va întruni în ședință extraordinară pentru a le examina.

Bașcanul Găgăuziei a fost ales din primul tur. La alegerile de duminică, 22 martie, cele mai multe voturi le-a acumulat Irina Vlah - 51,01%. Pe locul doi se situează Nicolae Dudoglo, care a acumulat 19,05% din voturi, iar pe locul trei este Valeriu Ianioglo, cu 7,96% sufragii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău