Dodon zboară la Moscova cu tot alaiul prorus de socialiști (Revista presei)

  • 10 Ianuarie 2017 09:34
Dodon zboară la Moscova cu tot alaiul prorus de socialiști (Revista presei)

Revista presei din 10 ianuarie

Strategia Națională privind Ocuparea Forței de Muncă pentru perioada 2017-2021, este analizată de jurnaliștii portalului Moldnova. O mare parte din tinerii, pensionarii și femeile din Republica Moldova fac parte din categoria „populației inactive”, adică nu sunt angajați. Autoritățile își propun să diminueze rata șomajului și au lansat, în acest scop, noua strategie. Documentul a fost aprobat de Guvernul Republicii Moldova și conține aceleași obiective „tradiționale” care au trecut prin nenumărate tentative de implementare, dar care nu au înregistrat niciun succes de-a lungul anilor, scrie publicația.

În Ziarul Național, Nicolae Negru comentează articolul lui Vlad Plahotniuc pentru foxnews.com, în care acesta încearcă să intervină în discuțiile privind relațiile SUA cu Rusia de pe pozițiile Republicii Moldova. „Expunând de la bun început că promisiunea administrației Trump de a îmbunătăți relațiile cu Rusia nu trebuie să se facă în detrimentul dorinței noastre de a ne integra în Europa, Plahotniuc se dedă ulterior unor speculații „geopolitice” confuze, contradictorii, care dăunează acestui mesaj important. Chiar dacă spune unele lucruri corecte, necesare, cu care putem fi de acord, impresia finală e că lunecă, fără să vrea, în unele clișee construite de propaganda rusă, asimilate bine de o parte a societății noastre, derutându-i, în loc să-i lămurească, pe americani”, susține N. Negru în Ziarul Național.

Evenimentul Zilei titrează: Dodon zboară la Moscova cu tot alaiul prorus de socialiști, separatiști și consilieri. Președintele Igor Dodon va pleca săptămâna viitoare la Moscova cu o delegație din care vor face parte și bașcanul găgăuz, Irina Vlah, liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, președintele grupului interparlamentar de prietenie moldo-rus, Andrei Neguța, fost ambasador la Moscova în administrația lui Voronin.

Răzbunarea e arma dodonului, titrează Adevărul, comentând odiseea deposedării lui Băsescu de cetățenia Republicii Moldova, care, potrivit publicației, „s-a transformat rapid într-o telenovelă ridicolă. Potrivit autorului, procesul va atârna din ce în ce mai greu în balanța de imagine a „socialiștilor”. Cu atât mai mult, cu cât Băsescu, odată stârnit, e un adversar redutabil... Văzute de pe malul drept al Prutului, aceste gesturi stupide sunt, cel mult, amuzante. De pe malul celălalt, însă, acțiunile lui Dodon au altă semnificație, scrie Adevărul. Aceea a unei agonii prelungite, din care Republica Moldova nu are nici o șansă să iasă în viitorul previzibil”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău