Dodon NU a permis amânarea alegerilor de la Hâncești. Cum argumentează decizia

  • 15 Martie 2020 15:29
Dodon NU a permis amânarea alegerilor de la Hâncești. Cum argumentează decizia

Desfășurarea alegerilor parlamentare noi de la Hâncești a fost permisă de președintele Igor Dodon. În calitatea sa de conducător al Consiliului Suprem de Securitate, șeful statului a răspuns la solicitarea Comisiei Electorale Centrale, care avea dubii în privința organizării scrutinului de astăzi, ținând cont de situația epidemiologică, inormează TV8 care prezintă și un document în acest sens.

Igor Dodon a precizat că „Parlamentul nu a declarat stare de urgență, asediu sau război” și nu pot fi limitate drepturile fundamentale ale omului garantate de Constituție, adică dreptul de a alege și a fi ales, potrivit sursei citate.

Referindu-se la Codul Roșu emis de Guvern referitor la situația epidemiologică de infecție cu COVID-19, Igor Dodon a spus că restricțiile poartă un „caracter exhaustiv” și vizează doar acțiunile autorităților pentru neadmiterea  agravării situației epidemiologice din țară.

Precizăm că CEC a adresat sesizarea Consiliului Suprem de Securitate pe 14 martie, în ajunul alegerilor de la Hâncești.

Menționăm că o persoană din satul Bălceanca, raionul Hâncești a fost depistată cu coronavirus, 45 de persoane fiind plasate în carantină.

 

 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău